Αντώνης Αργυρός

Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητής, Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

[ EN | GR ]


Γενικές πληροφορίες

Argyros word art

Ο Αντώνης Αργυρός (Antonis Argyros) είναι καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Τ.Ε.Υ.), του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.) και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής (Ι.Π.), του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) στο Ηράκλειο Κρήτης. Έλαβε πτυχίο (B.Sc., 1989), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc., 1992) και διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D., 1996) στην πληροφορική από το ΤΕΥ-ΠΚ. Έχει διατελέσει ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Computational Vision and Active Perception Laboratory Royal Institute of Technology (KTH) στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υπολογιστική όραση και την αναγνώριση προτύπων, την 3Δ ανακατασκευή καθώς και την παρακολούθηση και αντίληψη κίνησης με έμφαση στην ανάλυση της γεωμετρίας και κίνησης του ανθρώπινου σώματος και την αναγνώριση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και χειρονομιών με βάση οπτική πληροφορία. Ενδιαφέρεται επίσης για εφαρμογές της υπολογιστικής όρασης στη ρομποτική και στα έξυπνα περιβάλλοντα. Σε αυτές τις ερευνητικές περιοχές έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 180 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κρίση, και έχει δώσει περισσότερες από 60 προσκεκλημένες ομιλίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Argyros word art

Ο Αντώνης Αργυρός έχει διατελέσει ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου ECCV'10, ως πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος των IEEE FG’20, ICVS'19, ως συνδιοργανωτής των συνεδρίων HANDS'15, '17, '18, '19 και '22, ARVW’20, και ως συντονιστής θεματικών ενοτήτων σε πολλά κορυφαία συνέδρια της υπολογιστικής όρασης (ICCV, ECCV, BMVC, ICPR), της ρομποτικής (ICRA, IROS) και της επεξεργασίας σήματος (EUSIPCO). Επίσης, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Computer Vision and Image Understanding Journal (CVIU) και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του περιοδικού IET Image Processing. Κατά το παρελθόν, έχει υπηρετήσει/υπηρετεί ως μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Robotics and Automation Letters της ΙΕΕΕ και του επιστημονικού περιοδικού Computer Animation and Virtual Worlds (CAVW). Έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών σε περισσότερα από 35 περιοδικά και ως μέλος της επιτροπής προγράμματος για περισσότερα από 70 συνέδρια στις περιοχές της υπολογιστικής όρασης, των γραφικών υπολογιστή, της ρομποτικής και άλλων σχετικών θεματικών περιοχών. Aπό το 1999, o Αντώνης Αργυρός έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα στους τομείς της υπολογιστικής όρασης, της αναγνώρισης προτύπων, της ανάλυσης εικόνων και της ρομποτικής.

Κατά το παρελθόν, ο Αντώνης Αργυρός έχει διατελέσει ωε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Π.Κ., Αναπληρωτής Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. Αυτή την περίοδο είναι Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Π.Κ., μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε., μέλος του Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εγκέφαλος και Νους και Πρόεδρος της Διιδρυματικής Επιτροπής του.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο στο google scholar profile του Αντώνη Αργυρού.


Ενδεικτικά ερευνητικά αποτελέσματα


Ενεργά ερευνητικά έργα

Αυτή την περίοδο, ο Αντώνης Αργυρός συμμετέχει στα παρακάτω ερευνητικά έργα, ασχολούμενος με τις πτυχές τους που έχουν να κάνουν με την υπολογιστική όραση:

  • HFRI (ΕΛΙΔΕΚ) project SignGuide - Αυτόματη ξενάγηση σε μουσείο με χρήση νοηματικής γλώσσας
  • HFRI (ΕΛΙΔΕΚ) project MuseLearn - Μοντελοποίηση ομάδων επισκεπτών σε μουσεία μέσω τεχνητής όρασης και μηχανικής μάθησης για την παροχή στοχευμένου εκπαιδευτικού περιεχομένου και παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας (Modeling of museum visitors with computer vision and machine learning techniques for providing targeted educational content and augmented reality games)
  • HFRI (ΕΛΙΔΕΚ) project HealthSign - Ανάλυση νοηματικής γλώσσας σε κινητές συσκευές για διερμηνεία με έμφαση σε υπηρεσίες υγείας (Analysis of sign language on mobile devices for interpretation in the context of health services)

Υπάρχει μία πιο λεπτομερής ιστοσελίδα που περιγράφει τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα έργα έρευνας και ανάπτυξης καθώς και ερευνητικά αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κανάλι στο youtube το οποίο φιλοξενεί videos από επιλεγμένες ερευνητικές δραστηριότητες.


Ακαδημαϊκά / κοινωνικά δίκτυα

Google Scholar
 
ResearchGate
 
Academia
 
DBLP
 


ORCID
 
arXiv
 
Mendeley
 
Publons
 


Linkedin
 
Youtube
 
Facebook
  
Twitter
 


Αναζήτηση


Τελευταία νέα

Περισσότερες πληροφορίες >>

Συνδιοργανωτής, CVIn4'23

Συνδιοργανώνω το CVIn4 2023 workshop, Computer vision for Industry 4.0 applications (στο PETRA'2023).

Συνδιοργανωτής, SPACE'23

Συνδιοργανώνω το SPACE 2023 workshop, Signal Processing and Machine Learning to Foster Accessibility in Cultural Environments (στο ICASSP'23).

Area Chair, ECCV'22

Συμμετέχω ως AC στο συνέδριο ECCV'22.

Συνδιοργανωτής, HANDS'22

Συνδιοργανώνω το συνέδριο HANDS'22.

Προσκεκλημένη ομιλία

Προσκεκλημένη ομιλία, Διεθνές συνέδριο οργανωμένο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, 17-18 Σεπτεμβρίου 2022, Ηράκλειο Κρήτης.

Βραβείο Μανασάκη

Ο διδακτορικός μου φοιτητής Αμμάρ Γκαμμάζ, έλαβε το τιμητικό βραβείο 2020-2021 “Μαρίας-Μιχαήλ Μανασάκη” για το έτος 2020-2021.

Προσκεκλημένη ομιλία, Telluride 22

Προσκεκλημένη ομιλία στο Workshop on Cognitive Neuromorphic Engineering, 14 Ιουνίου 2022, Telluride, Colorado, USA.

Προσκεκλημένη ομιλία, DigiFest 22

Προσκεκλημένη ομιλία στο DIGIFEST 2022, 13 Μαϊου 2022, Ηράκλειο, Κρήτη.

Προσκεκλημένη ομιλία, Παν. Lincoln

Προσκεκλημένη ομιλία στο Frontiers of Research seminar, 4 Μαϊου 2022, Πανεπιστήμιο Lincoln, UK.

Διαδικτυακό μάθημα

Διαδικτυακό μάθημα, Eπιστήμη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένα στοίχημα για την ανθρωπότητα, ένα στοίχημα για μας, Mathesis, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, άνοιξη 2022.

Διδακτορική Διατριβή

Ο διδακτορικός μου φοιτητής Dennis Bautembach υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή το Φεβρουάριο του 2022. Συγχαρητήρια Dennis!

Άρθρα, VISAPP'22

Τρία άρθρα έγιναν δεκτά στο συνέδριο International Conference on Computer Vision Theory and Applications (VISAPP 2022).

Αρθρα, BMVC'21

Δύο άρθρα έγιναν δεκτά στο συνέδριο British Machine Vision Conference (BMVC 2021).

Ομιλία, ICCVW'21

Προσκεκλημένη ομιλία στο Computer Vision in Human-Robot Collaborative Factories of the Future (CVinHCR) Workshop, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου IEEE ICCV'21.

Νέο έργο, I.C.HUMANS

Χρηματοδότηση της πρότασης I.C.HUMANS (Μη-επεμβατική εκτίμηση και ερμηνεία της αρθρωτής ανθρώπινης κίνησης). Η I.C.HUMANS ήταν μεταξύ των 17 προτάσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΛΙΔΕΚ (HFRI) από όλα τα επιστημονικά πεδία και το μόνο στη θεματική περιοχή "Μαθηματικά και Επιστήμες της Πληροφορίας".

Ομιλία, PETRA'21

Προσκεκλημένη ομιλία στο διεθνές συνέδριο PETRA 2021.

Ομιλία, AIAI'21

Προσκεκλημένη ομιλία στο διεθνές συνέδριο International Conference on Artificial Intelligence Applications and Innovations (AIAI 2021).

Ομιλία, CVPRW'21

Προσκεκλημένη ομιλία στο workshop ChaLearn Looking at People Sign Language Recognition in the Wild στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου IEEE CVPR'21.

Assoc. Editor, ICRA'21

Υπηρετώ ως ΑΕ στο συνέδριο ICRA'21.

Oμιλία, ASPnet

Προσκεκλημένη ομιλία, ημερίδα "Η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης" ASPnet, διασινδεδεμένα σχολεία UNESCO.

Άρθρο, IEEE Trans. on PAMI

Ένα άρθρο με τίτλο "A Review on Deep Learning Techniques for Video Prediction" έγινε δεκτό στο διεθνές περιοδικό IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence.

Πρόσβαση στο Τ.Ε.Υ.-Π.Κ. και στο Ι.Π.-Ι.Τ.Ε.


Επικοινωνία

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών,
Πανεπιστήμιο Κρήτης
  τηλ: +30 2810 393502
  e-mail: argyros@csd.uoc.gr
Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ
  τηλ: +30 2810 391704
  e-mail: argyros@ics.forth.gr